Vrijeme je novac, a prosječan Facebook korisnik provede sat vremena dnevno online

Vrijeme je da se kvalitetno predstavite i na najvećoj društvenoj mreži Facebooku, a ako za to nemate vremena, volje ili znanja – obratite se nama.

Sve više firmi koristi mogućnosti promocije koje im nudi popularni Facebook. Putem Facebooka možete ostvariti kvalitetnu komunikaciju sa svojim kupcima i klijentima, te ih na inovativne načine informirati o novostima i akcijama u Vašoj ponudi, te nagraditi za njihovu lojalnost. Facebook stranice su ujedno i kanal kojim možete uspješno uspostaviti prisniji odnos s klijentima i osnažiti svoj brand.

Facebook je odličan za promociju “od usta do usta” – to je internet marketing koji gotovo da ništa ne košta, jednom kad se dobro napravi. U svrhu promocije firmi ili proizvoda Facebook je izradio programsko rješenje Facebook Page (Stranica).

Facebook stranice su namijenene firmama, udruženjima, slavnim ličnostima, organizacijama i sl., a smisao leži u autentičnosti, pa bi idealna namjena za vašu Facebook stranicu bila da zaista službeno predstavlja vašu firmu ili proizvod.

No, naravno, s obzirom da se danas na internetu sve gradi oko korisnika i njihovih potreba i zahtjeva, nikada nije dobro pričati samo o sebi. Samim time Facebook stranica vaše firme ili proizvoda ne mora samo biti mjesto na kojemu ćete pričati samo o sebi, već ćete naglasiti nekakav zajednički interes vaše ciljane grupe.

Ovdje postoji mnoštvo marketinških tehnika, a sve u cilju da se lakše uvučete u kožu vaše ciljane tržišne grupe. Facebook stranice su po definiciji javne, indeksiraju ih tražilice pa se nalaze u poretku rezultata pretrage na Google-u i ostalim internet tražilicima. Samim time pametno je uz vašu glavnu web stranicu napraviti podršku u obliku Facebook stranice, pošto postoji mogućnost da vaša Facebook stranica dopre u rezultatima pretrage tamo gdje vaša matična web stranica nije uspjela.

Za Vas ćemo:

Otvoriti Facebook stranicu ili grupu
Prilagoditi navigaciju unutar Facebook stranice vašim potrebama i uskladiti ih s vizualnim identitetom vaše firme
Voditi (dopunjavati) ih novim informacijama
Vaše Facebook stranice povezati s Vašim web stranicama (implementacija tipki ‘Sviđa mi se’, ‘Podijeli’ ili ‘Komentiraj’)
Izraditi prilagođene kartice (tabove) na kojima možete stavljati različite sadržaje poput akcija, popusta i sl.
I sve novo što se pojavi kao neophodan dio ovog fenomena

DODATNA USLUGA

Kao što smo već naveli, Facebook danas predstavlja najbolju,najbržu i najjeftiniju mogućnost marketinga i komunikacije sa potrošačima i klijentima, iz prostog razloga što svakim danom ima sve više i više korisnika koji dnevno na Facebooku provedu minimalno jedan sat.

Facebook ima relativno dobre marketinške opcije za promociju Vaše Facebook stranice ili Web stranice sa mogućnostima odabrica ciljane publike.

Ono što Vam Cybervision dodatno nudi jeste, po nama, najbolji vid promocije Vaše firme ili brenda kroz organiziranje nagradnih igri za koje imamo savršenu aplikaciju.

Naime, aplikacija za Nagradnu igru Vam omogućava instalaciju unutar Vaše Facebook stranice i Webstranice, te joj je glavni cilj, pored toga da nagradi Vaše potrošače ili klijente, ustvari da promoviše Vašu Facebook stranicu ili brend, te poveća broj potrošača i klijenata za Vašu firmu. Aplikacija to postiže, tako što igrače podstiče da dijele Vašu reklamu na svojim profilima, pozivaju svoje prijatelje da lajkaju stranicu i slično, a za to su nagrađeni dodatnim kuponima koji im povećavaju izglede da osvoje nagradu.

Aplikacija za nagradne igre Vam omogućava:

Importovanje grafičkog identiteta Vaše firme
Određivanje trajanja nagradne igre
Implementaciju unutar Facebook stranice i Webstranice
Postavljanje uslova igranja

Aplikaciju za nagradne igre nudimo u dvije varijante:

Najam u vremenskom trajanju nagradne igre (za ovo Vam ne treba hosting)
Instalaciju i postavljanje na Vaš server (trajni zakup)

Pogledajte primjer aplikacije kroz slike ili posjetite nagradnu igru našeg klijenta Sudo-Luka d.o.o.

© 2018 Cybervision. Sva Prava Zadržana.

Click Me